web analytics
| |
Wil je 5% korting op je 1e aankoop ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en claim je korting 🤩

Bijna iedereen heeft wel gehoord van het Marokkaanse goud: Arganolie. Arganolie behoort tot de beste natuurlijke oliën ter wereld. Er zijn eindeloos veel toepassingen voor deze olie. De meest bekende is als huidverzorgingsproduct, maar er zijn meer toepassingen voor dit natuurproduct. Hier lees je meer over de 8 meest voorkomende toepassingen van dit Marokkaanse goud.

Goed voor de huid en nagels
Wie bekend is met Arganolie weet dat het bijzonder geschikt is voor de verzorging van huid en haar. De olie is rijk aan vitamines en essentiële vetzuren zoals Omega 6 en 9. Deze vetzuren houden lichaamscellen vloeibaar, wat niets meer betekent dan dat de huid goed gehydrateerd blijft en minder snel uitdroogt dan bij het gebruik van reguliere dagcrèmes. Nagelriemen blijven zacht en soepel met deze olie waardoor loszittende velletjes worden voorkomen. Doe je na het wassen enkele druppels in het haar, dan houd je er een glanzende bos haar aan over. De olie kan ook toegevoegd worden aan je conditioner.
 
 Ideaal als massage olie
Met een goede massage maak je je spieren los en verbeter je de doorstroming van je bloed. Dit heeft niet alleen een ontspannen gevoel als gevolg, door de stimulatie van de bloedsomloop gaat je huid stralen. Gebruik je een standaard massageolie, dan zal dit ook niets meer doen dan dat. De samenstelling van Arganolie is echter heel gunstig. Door deze olie als massageolie te gebruiken, voorkom je bijvoorbeeld striae tijdens de zwangerschap en draag je bij aan het herstel van littekens.

Herstel van de beschadigde huid
Arganolie is rijk aan vitamine E. Dit ondersteunt de regeneratie van de huidcellen. Dit betekent in de basis dat Arganolie ervoor zorgt dat de beschadigde huid zich sneller herstelt. De olie is zeer geschikt voor de behandeling van kleine wondjes en littekens.

Voor culinair gebruik
 In eerste instantie is Arganolie een olie die geschikt is voor de verzorging van huid en haar. Wat echter niet iedereen weet, is dat Arganolie ook in de keuken gebruikt kan worden, mits de specifieke olie puur en onbewerkt is, zonder chemische hulpstoffen zoals parfum. De olie heeft een licht zoete smaak en er wordt geclaimd dat het een positief effect heeft op de bestrijding van infecties en het risico op dodelijke hart- en vaatziekten te verminderen.
 

Lager cholesterol
 In het verlengde van de toepassing van Arganolie in de keuken, zorgt inname van de olie voor het verlagen van cholesterol. Hiermee wordt direct het risico op hart- en vaatziekten verminderd. Het gebruik van Arganolie bij het bereiden van eten past dan ook bij een gezonde levensstijl.
Natuurlijke huidbescherming
Arganolie heeft een ondersteunende functie voor het herstel van de huid. Daarnaast vormt het ook een natuurlijke barrière voor de huid. Je huid wordt beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals koude en uitlaatgassen. De olie smeert goed uit en trekt snel in waardoor een vette glans achterwege blijft.

Een gezonder lichaam met een sterker imuunsysteem
Een van de ingrediënten van Arganolie is prostaglandine. Prostaglandine staat bekend om haar ontstekingsremmende werking. Er zijn mensen met ontstekingsklachten aan gewrichten en spieren die duidelijk merken dat de ontstekingsklachten door het gebruik van Arganolie aanzienlijk zijn afgenomen. De celgroei wordt door de olie beter gecontroleerd en de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd. De imuunfuncties van het lichaam worden door het sneller aanmaken van nieuwe cellen sterker. Een lagere bloeddruk, minder ontstekingen en infecties en een lager cholesterol zijn enkele gunstige effecten van het gebruik van Arganolie.

Reparatievan DNA
 Arganolie verbetert niet alleen huid, haar, nagels en het imuunsysteem. Het draag ook bij aan het herstellen van beschadigd DNA door schadelijke invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan slechte luchtkwaliteit door bijvoorbeeld roken en uitlaatgassen.
 Arganolie mag na opsomming van bovenstaande toepassingen met recht Marokkaans goud worden genoemd. De productie van de olie is een behoorlijk intensief arbeidsproces. Dit betekent dat de olie een vrij kostbaar product is. Echter omdat de olie heel goed smeerbaar is en makkelijk door onder andere de huid wordt opgenomen, zijn slechts enkele druppels voldoende voor het bereiken van het gewenste resultaat. Hierdoor is Arganolie zuinig in gebruik en gaat een flesje lang mee. Wij voegen geen chemische hulpstoffen toe aan de Arganolie. Ook niet om de houdbaarheid te verbeteren. Desondanks blijft ook de onbewerkte Arganolie lang houdbaar en kan je zeker 1 tot 2 jaar met een flesje olie toe. Het lijkt dan wel een flinke investering, maar hierdoor zijn de kosten verwaarloosbaar als je ze wegzet tegen het zuinige gebruik en de duurzaamheid van de olie. Ervaar vooral de voordelen zelf en je wilt zeker niet anders meer.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *