Aza Natural

100% Natuurlijke

Arganolie


Aza Naturals

Lees meer over ons >>>

c
Previous
Next

De natuurlijke eigenschappen van arganolie

Op deze pagina vind u meer informatie over de biologische cosmetische arganolie van A&M Products. Zo vind u informatie over de herkomst, gebruik en geschiedenis van dit veelzijdig product en tips & tricks zoals DIY (Do It Yourself) recepten en meer! Niet gevonden waar je naar opzoek was? Laat het ons weten en we helpen je graag verder!


Organische, biologische en 100% natuurlijke cosmetische Arganolie.

Wat is Arganolie?

Arganolie is een olie die koud word geperst uit de noot van de arganboom. Deze olie die wereldwijd bekend staat om haar veelzijdige toepassingen komt voornamelijk uit Marokko. Er zijn over het algemeen twee verschillende soorten arganolie verkrijgbaar in de markt. De eerste is de cosmetische arganolie die zoals de naam al doet zeggen cosmetisch gebruikt wordt op het lichaam, gezicht, haar, voeten, handen en nagels. Deze olie wordt ook veel gebruikt in shampoo en creme producten. De tweede soort arganolie is een culinaire arganolie die wordt gebruikt bij het bereiden van gerechten. Deze olie heeft een nootachtige maak en voegt veel smaak toe aan uw recept.

Waar komt het vandaan?

Arganolie komt van origine uit de Marokaansse woestijn. De arganboom waar de olie uit wordt gewonnen groeit voornamelijk in deze streek en is nagenoeg nergens anders op de wereld te vinden. Door haar lang en dunnen wortels kan de boom goed overleven in de woestijn met harde wind en weinig water.

Deze olie wordt vervolgens geexporteerd naar alle werelddelen en wordt daar vervolgens gebruikt in andere consmetische producten of rechtstreeks in pure vorm op de markt gebracht.

Waar staat Cosmetische Arganolie om bekend?

Cosmetische Arganolie staat bekend als een zeldzame drogende olie die alleen te vinden is in de Marokkaanse woestijn. De Arganboom is een bedreigde boomsoort. Er zijn nog maar 20.000 Arganbomen te vinden in het zuidwesten van Marokko. Mensen die hier weleens heen zijn gereist kunne je vertellen dat de bomen worden beklommen door boom klimmende geiten. Deze geiten voeden zich met de vruchten van de arganboom en spugen de zaden weer uit wat weer een potencieel nieuwe arganboom is.

.

Onze koudgeperste Arganolie is puur natuur en ongeraffineerd.

 
Waar wordt Arganolie voor gebruikt?

Arganolie wordt veel gebruikt voor verzachting en hydratenring van de normale en gevoelige huid en voor verestering van droog of beschadigd haar en de hydratatie en versterking van hand- en teennagels.

Hoe gebruik je Arganolie?

Arganolie gaat vaak erg lang mee omdat er maar weinig olie nodig is bij de verschillende toepassingen. U kunt enkele druppels op uw hand druppellen en deze vervolgens in circulaire bewegingen uitsmeren over de te behandelen plek op uw lichaam, haar en/of nagels.

 

Wanneer kan je arganolie gebruiken?

Er zijn geen bijwerkingen bekend bij het aanbevolen gebruik. Wel wordt het afgeraden arganolie te gebruiken bij zwangerschap en borstvoedig omdat hier niet genoeg informaite over bekend is. Ook is het raadzaam arganolie niet te gebruiken bij overgevoeligheid.

 
Arganolie bestellen bij AzaNatural
Wanneer u een product besteld op Azanatural.nl bent u er altijd van verzekerd een 100% natuurlijke en onbewerkt product in huis te halen. De cosmetische arganolie van A&M Products bevat alleen natuurlijke ingredienten.

Wij staan achter al onze producten. Daarom bied Azanatural.nl 100 dagen niet goed geld terug garantie. Ook wanneer u het product hebt geopend en hebt uitgeprobeerd. Op deze manier weet u zeker dat u een product aanschaft die ook bij u past.

Onze klanten service helpt u ook graag bij uw keuze. U kunt een bericht sturen via het contactformulier op de website of door gebruik te maken van de chat functie. Deze is op iedere pagina rechts onderin het scherm te vinden. Ziet u de chat knop niet staan? Dan is er op het moment niemand beschikbaar. Alle service medewerkers zijn mensen, er wordt geen gebruik gemaakt van een chat robot.

 
Benamingen

Arganolie wordt wereldwijd gebruikt met verschillende namen en termen. Op het internet vind u de volgende termen als het gaat om Arganolie:

  • Marokaanse huidolie
  • Arganolie
  • Argania Spinosa
  • Het Marokaanse goud
 
Ingredienten

Cosmetische arganolie van A&M Products bevat 100% arganolie zonder andere andere (chemische) toevoegingen. Ook wel Argania Spinosa genoemd.

 
Oorsprong

Land van herkomst: Marokko

Hoe wordt Arganolie gemaakt?

 

Het eeuwen oud proces van de productie van arganolie is bijna niet veranderd en wordt nog steeds voor het grootste deel met de hand gemaakt. De Arganolie wordt gewonnen uit de vrucht van de Marokkaanse arganboom. 

Allereerst worden de arganvruchten verzameld en word de pit in de vrucht eruit gehaald. De arganolie wordt uit deze pit gewonnen. Voor de productie van cosmetische arganolie worden de noten zonder ze te roosteren geperst totdat al het marokaanse goud uit de pit is gehaald. Deze pure olie wordt vervolgens gefilterd om stukjes van de pit uit de olie te halen. Na het filteren wordt de pure olie rechtstreeks verpakt en wereldwijd geëxporteerd. Sommige fabrikanten mengen de olie met andere stoffen zodat deze er mooier uit ziet, dunner wordt of voor gebruik in een ander eindproduct. Kijk daarom altijd goed naar de ingredienten. Er zou niets meer in moeten zitten dan 100% arganolie. 

Arganolie
Arganolie

Tips & Tricks 

Arganolie kan worden toegediend aan droog en/of bescahdigd haar. Het zorgd voor goede hydratatie en trekt goed in. Daarnaast wordt de olie ook veel gebruikt bij diverse huidproblemen. Gebruikers vertellen dat de olie pijn verzacht en het genezing proces van de huid kan bevorderen. Natuurlijk ter onderteunig van eigen medicijnen. Arganolie is een cosmetisch product en geen medisch product.

 Omdat dit Marokkaanse goud rijk is aan vitamine E draagt het ook bij aan een mooie en gezonde huid. Er wordt aanbevolen de olie 1 tot maximaal 2 keer per dag te gebruiken gedurende 1 maand. Hierna kan het resultaat worden behouden door de olie nog 3 keer per week toe te dienen. Omdat u bij gebruik niet meer dan enkele druppels nodig heeft gaat de olie over het algemeen erg lang mee. Bij machinaal geproduceerde Arganolie kan dit anders zijn. Voor zowel je machinale als de natuurlijke versie geld: Gebruik de cosmetische arganolie alleen voor uitwendig gebruik.

Maar liefst 90% van onze producten wordt met de hand gemaakt.

Geschiedenis Arganolie

De natuurlijke krachten van arganolie zijn al sinds het jaar 1219 bekend. Rond deze tijd gebruikte de Feniciërs (nu de regio van Libanon) voor de productie van verschillende cosmetische producten. De Marokkaanse berbervrouwen die hedendaags nog steeds de productie van de olie grotendeels handmatig doen noemden de arganboom “de boom der schoonheid”. 

Door de traditionele wijze waarop de arganolie wordt geperst behoud de arganolie alle belangrijke natuurlijke stoffen die zorgen voor de veelzijdige werking van de olie. Veel goedkope arganolie worden machinaal geperst. Door de hitte die hier vrijkomt gaan veel natuurlijke werkzame stoffen van de olie verloren waardoor deze minder effectief wordt.

 

Toepassingen & leuke DIY recepten met arganolie 

DIY haarmasker met arganolie
Zelf een haarmasker maken is veel makkelijker dan de meeste mensen zouden denken. Het bevat alleen de ingrediënten die jij zelf bepaald en natuurlijk ook het fijnste vind en daarnaast ook nog eens leuk om te doen! Een haarmasker met arganolie kan goed gebruikt worden voor haarmaskers die gebruikt worden bij droog- en/of beschadigd haar. 

Neem 2 druppels arganolie en meng dit met 2 eierdooiers, een scheutje melk en een eetlepel honing. Roer het mengsel goed door en smeer het goed uit in je haar. Bedek je haar met wat aluminium folie en laat alles ongeveer een halfuurtje goed intrekken. Spoel vervolgens je haar goed uit met lauw water.

Gebruik bij geverfd haar in plaats van de melk en honing 1,5 goed rijpe avocado’s.

 

DIY gezichtsmasker met arganolie
Arganolie kan ook worden gebruikt voor een frisse en hydrateerende gezichtsmasker. Ook deze masker kan amkkelijk worden gemaakt met alledaagse producten die te vinen zijn in de lokale supermarkt. 

Meng een paar druppels Arganolie met één eetlepel citroensap, drie theelepels griekse yoghurt en één eetlepel honing. Meng het mengsel goed door en breng de gezichtsmasker aan met je handen of met een watje. Zorg ervoor dat je gezicht schoon en droog is alvorens je het mengsel gaat smeren. 

Laat de gezichtsmasker 10 minuten intrekken voor een zacht en gehydrateerd huid.

 

Medicijnen
Cosmetische producten zoals de producten van Azanatural zijn bedoeld om de huid te reinigen, hydrateren, parfumeren en beschermen. Soms lijkt het een helende of genezende werking te hebben afgaande op cosmetische advertenties en reviews van klanten. Daarom is het belangrijk om te weten dat geen van onze producten zijn getest als medisch product. Gebruik onze producten niet als behandeling van een ziekte of aandoening. Wel kunt u onze natuurlijk producten gebruiken ter ondersteuning van het medicijn die uw dokter u voorschrijft. Vraag altijd om advies aan uw huisarts bij twijfel! 

Arganolie

Welk huidtype heb jij?

Aza Natural is een onderdeel van A&M Cosmetics.
Normaal
Aza Natural is een onderdeel van A&M Cosmetics.
Vet
Droge huid
Droog
Gevoelige huid
Gevoellig