web analytics
| |
Wil je 5% korting op je 1e aankoop ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en claim je korting 🤩

Ghassoul, ook wel bekend als rassoul of Marokkaanse klei, is afkomstig uit het Atlasgebergte in Marokko. Nog specifieker, de klei is afkomstig van een slapende vulkaan. Het is bij velen bekend dat de grond rondom een vulkaan die al eens is uitgebarsten, enorm vruchtbaar is. Wat velen nog niet weten, is dat de vulkanische klei ook een weldaad voor huid en haar is. De klei wordt al eeuwenlang gebruikt door Marokkaanse vrouwen voor het reinigen van het gezicht, lichaam en haar. Ghassoul staat bekend om haar sterke reinigende werking waarbij het afvalstoffen uit de huid verwijdert. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor een lichte peeling. 

Reinigend en voedend 

Ghassoul of rassoul is rijk aan mineralen zoals silica, magnesium, kalium en ijzer. De samenstelling van de klei zorgt voor een diepe reiniging van de huid. Omdat de klei vrij is van chemische toevoegingen zoals parfum, heeft het een lichte aardse geur. Door de pure en biologische samenstelling reageert de huid er goed op, ook als het om een allergische en snel reagerende huid gaat. De moeilijke huid reageert goed op ghassoul. Ghassoul verwijdert onzuiverheden bij bijvoorbeeld een door acne aangedane huid. Daarnaast zal ook de vette huid veel baat hebben bij het gebruik van ghassoul of rassoul klei. Overtollig vet zal van de huid verwijderd worden, zonder deze uit te drogen. Doordat ghassoul een licht peelend effect heeft, zullen dode huidcellen verwijderd worden en wordt de huid gezond en stralend. Klinische studies hebben onder andere bewezen dat ghassoul helpt om de textuur van de huid te verbeteren, de vochtbalans in een droge huid te herstellen, de huid steviger en elastischer te maken en voor een diepe reiniging van de huid te zorgen. 

Ghassoul kopen voor het haar  

Ghassoul heeft niet alleen een sterk reinigende werking op de huid. Het is ook gebleken dat het erg goed is voor het haar. Gebruik het bijvoorbeeld als haarmasker. De reinigende werking van ghassoul of rassoul zorgt ervoor dat de gevolgen van overtollige talgproductie wordt verminderd met minder vet haar als gevolg. Veel mensen gebruiken stylingsproducten om het haar de hele dag in het model te houden. Shampoos verwijderen deze stylingsproducten tijdens het wassen niet altijd voldoende. Door de diep reinigende werking van ghassoul zullen ook de restanten van stylingsproducten eenvoudig uit het haar verwijderd worden. Door op regelmatige basis ghassoul op het haar aan te brengen, zal het haar voller en glanzender worden. Ghassoul is ideaal voor ieder huidtype. 

Ghassoul gebruiken  

Ghassoul is verkrijgbaar in poedervorm of als brokjes. In Marokko maken vrouwen al eeuwenlang een papje van deze klei voor de reiniging van gezicht, lichaam en haar. Dit papje is eenvoudig om zelf te maken. Gebruik je brokjes ghassoul, dan is het belangrijk om eerst de brokjes fijn te maken met een vijzel. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten. Bij het gebruik van ghassoul poeder hoeft dit uiteraard niet. Voeg vervolgens heet water toe. Doe steeds een beetje water erbij en roer goed door. Wilt u het masker wat dunner, voeg dan wat meer water toe. U bepaalt hierdoor heel eenvoudig zelf de dikte van het masker. 

Wanneer u de pasta op het haar of lichaam en gezicht gaat aanbrengen, is het wel belangrijk dat het voldoende is afgekoeld. Het masker van ghassoul voor huid en haar werkt erg lang door en hoeft maar vijftien minuten lang in te trekken. U hoeft het dan ook maar een keer per week te gebruiken. Vaker heeft geen toegevoegde waarde en zal alleen maar voor verspilling van de ghassoul klei zorgen. Doordat u het slechts een keer per week hoeft te gebruiken voor optimaal resultaat, is ghassoul erg zuinig in gebruik. Bij het maken van de ghassoul pasta kunt u er ook voor kiezen om enkele druppels arganolie en/of rozenwater toe te voegen. 

Uiteraard kunt u niet alleen ghassoul in brokjes of poedervorm kopen bij Aza Natural, ook voor andere cosmetische natuurproducten als arganolie en rozenwater zit u bij ons goed.