web analytics
| |
Wil je 5% korting op je 1e aankoop ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en claim je korting 🤩

De werking van arganolie

De werking van arganolie op de huid

Arganolie wordt eeuwen beschreven als een bijzonder werkend middel. Door moderne onderzoeken is gebleken waarom arganolie zo effectief is tegen huidveroudering. Antioxidanten in arganolie beschermen het vocht in weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Wanneer ze schade veroorzaken, noemen we dat oxidatieve stress. Vrije radicalen stoffen spelen een belangrijke factor in huidveroudering en rimpels en kan worden voorkomen door antioxidanten in arganolie. Hoewel deze van nature in de huid voorkomen, neemt dit af naarmate we ouder worden wat leidt tot zichtbare huidveroudering en rimpels. Door de grote hoeveelheid anti-oxidanten in arganolie, waaronder vitamine E (tocopherol), ondersteund het herstellend vermogen van de huid en haar en wordt dan ook een natuurlijke anti-aging genoemd. Een echte aanrader dus! Daarnaast is arganolie een grote aanrader voor een droge huid en is het zeer geschikt voor het verzorgen van het hele lichaam, het gezicht, de hoofdhuid, het haar, handen, vingers, nagelriemen en lippen. Arganolie hoort bij de drogende tot half-drogende oliën.

bekijk onze arganolie bekijk culinaire arganolie
ARGANOLIE
ARGANOLIE

In arganolie zitten veel vitamines voor de huid

Vitamine E en caroteen zijn beiden krachtige antioxidanten in arganolie. Vitamine E is een antioxidant die een herstellende werking heeft voor de huid. Hierdoor wordt de huidveroudering zichtbaar vertraagd met dagelijks gebruik. De opvlakkige huidlaag bevat collageen en elastine; deze zorgen voor de structuur en veerkracht voor een soepele huid. Door invloeden van buitenaf kan de droge huid beschadigen, denk aan roken of weersinvloeden. Met rimpels of een onzuivere huid als gevolg. Antioxidanten in arganolie beschermen de huid tegen al deze invloeden van buiten af, vitamine E is één van de krachtigste biologische antioxidanten. Argan olie zit hier vol mee!

bekijk onze arganolie bekijk culinaire arganolie

Natuurlijk vochtbalans met arganolie

Het grote voordeel van arganolie is dat het het natuurlijke vochtgehalte bij ieder huid type weet te ondersteunen en te balanceren. Het houd de invloeden zoals de kou, uitlaatgassen, nicotine buiten. De olie is een half drogende olie en zal na in masseren ook deels in de huid opgenomen worden. Hierdoor is heeft het een krachtige werking. De arganolie voed niet alleen de huid maar wordt ook opgenomen door het haar, de nagels. Het vocht in de cellen wordt hierbij in stand gehouden. Olie is namelijk lichter dan vocht en water waardoor het vocht balans beter beschermd blijft.

bekijk onze arganolie bekijk culinaire arganolie

Arganolie bevat essentiele verzuren

Het lichaam maakt de vetzuren die in arganolie zit niet aan. De huid kan deze vertzuren wel erg goed gebruiken. Hierdoor kan arganolie van buiten af ingemasseerd worden, om als nog deze vetzuren toe de dienen. Deze essentiële verzuren (linolzuur) zijn erg belangrijk. Zo bevat arganolie ruim 37% linolzuur. Bij het koud persen worden deze zuren zo goed mogelijk behouden. De zuren ook wel voedingswaarden voor de huid worden hierdoor niet verloren gegaan. A&M cosmetics heeft het proces om deze voedingswaarden zo hoog mogelijk te houden gemoderniseerd. Hierdoor is onze arganolie heel erg puur en biologisch voor de huid, het haar en de nagels.

bekijk onze arganolie bekijk culinaire arganolie
ARGANOLIE

Het dagelijks gebruik van arganolie

Arganolie kan elke dag gebruikt worden als dagcrème voor het lichaam of op de plekken waar de uitgedroogde huid extra aandacht nodig heeft. Soms kan de huid snel uitdrogen hierdoor is het handig om arganolie vaker te gaan gebruiken. De huid zal na verloop van tijd weer zacht en soepel gaan aanvoelen. De natuurlijk kracht van arganolie zal de huid of het haar voeden en beschermen. Door niet teveel arganolie te gebruiken hoeft de huid niet vettig aan te voelen. Hierdoor is het belangrijk om goed te kijken naar de eigen huid. Droogt de huid sneller uit dan is het beter om vaker te smeren in plaats van grote hoeveelheden te smeren. Nadat arganolie aangebracht op de huid of hoofdhuid, licht inmasseren een aantal uur laten intrekken. Na een aantal uur even controleren of de gewenste hoeveelheid is aangebracht. Ook is het zeker aan te raden een aantal druppels pure Aza Natural arganolie te gebruiken in bad. Onze arganolie verzorgt het hele lichaam optimaal en behoud het vocht in de huid. Vocht regulatie is behoud van een mooie huid. Daarnaast is arganolie fijn voor de handen omdat die snel kunnen uitdrogen na het wassen met zeep.

bekijk onze arganolie lees meer arganolie voor haar
azanatural arganolie 100ml
Cosmetische Arganolie 200ml
 10,00 44,95
100% puur & biologisch ...
azanatural arganolie 100ml
Cosmetische Arganolie 100ml – Fles
 24,95
100% puur & biologisch ...
Azanatural arganolie
Cosmetische Arganolie 100ml – Spray
 24,95
100% puur & biologisch ...
Azanatural arganolie
Cosmetische Arganolie 50ml
 14,95
100% puur & biologisch ...
Arganolie, Droge Huid
Cosmetische Arganolie 30 ml
 10,00
100% puur & biologisch ...
azanatural arganolie 100ml
Cosmetische Arganolie (Biologisch & koudgeperst)
 10,00 44,95
100% puur & biologisch ...
Sheaboter Henna met Zeephouder van Olijfhout
Sheaboter Henna met Zeephouder van Olijfhout
 12,95
Natuurlijke zeep op basis van Sheaboter met...
Sheaboter Neutraal met Zeephouder van Olijfhout
Sheaboter Naturel met Zeephouder van Olijfhout
 12,95
Natuurlijke zeep op basis van Sheaboter [icon...