Essentiële olie

Er zijn heel veel verschillende soorten essentiële oliën. Rozemarijn, vanille, eurcalyptus zijn veel bestelde essentiële oliën. Onze variatie aan essentiële oliën is groots. Nu steeds meer mensen gebruik maken van onze pure essentiële oliën, zijn er ook meer vragen. Niet iedereen weet welke olie welk effect kan geven. Na aanleiding van alle vragen willen we graag onze kennis delen.

1. Waarom gebruik je essentiële olie?
2. Wat is precies een essentiële olie?
3. Lees de botanische achtergrond
4. Start je voor het eerst met een essentiële olie?
5. Populaire essentiële oliën bij Aza Natural

Aza Natural is een onderdeel van A&M Cosmetics.

Waarom gebruik je een essentiële olie ?

Voor iedereen die van aromatherapie gebruik maakt. Het maakt de mentale gezondheid beter door in rust te genieten van de essentiële olie. Zoals in de sauna, in bad. Ook kan de olie gebruikt worden als verstuiver. De olie kan op de huid aangebracht worden. Gebruik druppel voor druppel. Essentiële oliën kunnen heel erg krachtig zijn. Gebruik het daarom nooit op de tong. Niet geschikt voor inwendig gebruik. Gebruik nooit meer dan is aangegeven. Bekijk ons grote assortiment aan essentiële oliën van Aza Natural. 100% pure biologische olie.

Wat is precies een essentiële olie

Een essentiële olië is 100% biologisch en komt uit aromatische planten, zoals rozen, vanille, pepermunt, lavendel. Uit deze planten wordt een aromatisch aftreksel getrokken. Ook wel een ‘essence’ genoemd. Vanuit een distillatie zoals een parfum wordt er een olie gewonnen.

essentiële oliën

Botanische achtergrond

De olie die wordt gewonnen moet aan verschillende eisen voldoen. Zo moet elke plant die wordt gebruikt volledig worden gedocumenteerd worden. De achtergrond en herkomst is erg belangrijk. Welke plantensoort is het precies. Is het een gekweekte plant? Allemaal erg belangrijk als het gaat om de kwaliteit voor de beste etherische olie. De latijnse benaming is leidend ter controle. In de omschrijving van de Aza Natural essentiële oliën staat duidelijk beschreven van welke plant de olie afkomstig is.

Start je voor het eerst met een essentiële olie?

Vraag en onderzoek goed wat het effect kan zijn van de olie. Sommige oliën zijn heel krachtig en mogen dus niet te lang gebruikt worden. Raadpleeg ons als je niet zeker weet van de werking of het effect van de olie. Of raadpleeg een apotheker of aromatherapeut. Ben je wel is verkouden? Dan is tijmolie een goede optie. Tijmolie wordt gemaakt uit de blaadjes en bloemtoppen van de Thymus Vulgaris, doormiddel van stoomdestillatie. De geur van de olie is zeer aromatisch en ruikt verfrissend, kruidig en licht peperig. Tijm staat bekend om zijn antibacteriële werking en is een populair middel bij verkoudheden. Een echte olie en 100% volledige essentiële oliën zijn zeldzaam en dus ook duurder.

Populaire essentiële oliën bij Aza Natural

Eucalyptus

De eucalyptusboom groeit voornamelijk in Australië en er zijn er ongeveer 700 soorten. Er bestaan verschillende eucalyptus essentiële oliën die gebruikt worden voor diverse doeleinden zoals geur, voeding, voor de verzorging en reiniging. Onder lage druk wordt de olie uit vers geplukte eucalyptusbladeren gedestilleerd. De eucalyptus essentiële olie is daarnaast goed tegen schimmels en bacteriën, verkoudheid en een droge huid. Let dus wel op welke soort je aanschaft omdat zeker twee soorten niet inwendig ingenomen mogen worden.

Eucalyptus olie

Lavendel

Gebruik Lavendel Essentiële Olie verdund in een olie of butter. Of voeg het aan uw shampoo toe voor een voedend effect op de hoofdhuid. De antioxidanten in de olie beschermen de huid tegen schadelijke invloeden en zijn effectief tegen huidveroudering. Lavendel olie geeft rust tijdens een massage en kan ook op het hoofdkussen gesprenkeld worden voor een goede nachtrust.

Lavendel olie

Vanille

Vanille Etherische Olie wordt gewonnen uit de gedroogde bonen van de vanille plant. De olie heeft de zeer aromatische, typische vanille geur die iedereen kent. Vanille Essentiële Olie is 100% puur en natuurlijk. De olie is zeer geschikt voor gebruik in een aroma diffuser. De vanille geur geeft een vrolijke sfeer en werkt kalmerend en verzachtend. Daarnaast wordt de olie vaak gebruikt in massageolie en in bijvoorbeeld Cactusvijgolie wegens zijn heerlijke geur en verzorgende werking. Bij gebruik voor huid, haar en nagels is hij goed te verdunnen met basisoliën zoals Jojobaolie en Castorolie.

Vanille olie

Lotus

De lotus etherische olie is gemaakt van verse lotusbloem bladeren. In India wordt de lotus als heilige plant gezien. De lotusbloem opent zij zonsopgang en sluit bij zonsondergang. Vaak wordt dit gebruikt in medicijnen. De lotusplant is water- en vuil afstotend en is het symbool van zuiverheid. De exotische geur van lotus essentiële olie staat bekend om zijn rustgevende werking bij spannen en werkstress. In aromatherapieën wordt de lotus etherische olie vaak gebruikt. U kunt het verdunnen met een basisolie of aroma lamp. Het helpt onder andere tegen huiduitslag, huidirritaties, rimpels, depressies, prikkelbaarheid en stress. U kunt de lotus olie ook mengen in uw dagelijkse dag- of nachtcreme, dit verminderd uw rimpels, roodheid en irritaties.

Lotus olie

Rozenhout

Rozenhout is een etherische olie afkomstig uit verschillende naar rozen ruikende houtsoorten. Deze houtsoorten hebben veelal een roodachtige kleur, waardoor de rozenhout olie zelf ook een subtiele roze kleur heeft. De olie ruikt daarbij ook heerlijk naar rozen. Rozenhout Essentiële Olie is 100% puur en heeft een kalmerend, rustgevend effect op de geest en het lichaam. Daarnaast is hij ook erg voedend voor de huid. U kunt de olie verdunnen met een andere olie om hem te gebruiken voor uw lichaam. De olie dient dan als beschermlaag voor de huid. Ook kan hij gebrand worden met een brandertje.

Rozenhout olie

Pepermunt

De opwekkende, koele geur van pepermunt zorgt voor een fris begin van de dag, met nieuwe motivatie. Pepermunt olie stimuleert de concentratie, zodat werk en huiswerk ineens een stuk gemakkelijker gaan. Het aroma is bovendien verzachtend voor de luchtwegen, waardoor u vrijer kunt ademhalen. Pepermunt Etherische Olie is afkomstig van de Mentha Piperita, de pepermuntplant. De olie staat bekend als middel dat insecten verjaagt. Ook stomen boven een kom met heet water en enkele druppels Pepermunt olie en Eucalyptus olie heeft een heilzaam effect. De olie werkt herstellend na het sporten en is heerlijk in een massageolie.

Pepermunt olie
Sinaasappel Essentiële Olie
Sinaasappel Essentiële Olie
 8,95 18,95
Een unieke en krachtige essentiële olie Een unieke en krachtige essentiële olie Een unieke en krachtige essentiële olie Helpt de zelfverzekerdheid te verhogen Veel gebruikt in diverse religieuze settingen Populair ingrediënt in zelf gemaakte massageolie Heerlijk bloemachtige en kruidige geur Zorgt voor meer positiviteit in huis Van nature een kalmerende en tegelijkertijd energieke...
Wintergroen Essentiële Olie
Wintergroen Essentiële Olie
 8,95 18,95
Uitermate geschikt als ingrediënt in massageolie Heerlijk frisse citroen geur ...
Jeneverbes Essentiële Olie
Jeneverbes Essentiële Olie
 8,95 18,95
Frisse dennenachtige en sterke geur Kan worden gebruikt om wratten en schimmels...
Lavandin Essentiële Olie
Lavandin Essentiële Olie
 8,95 18,95
Krachtige werking bij problemen met de ademhaling...
Majoraan Essentiële Olie
Majoraan Essentiële Olie
 8,95 18,95
Kalmeert zenuwen en heeft een verwarmt effect...
Patchouli Essentiële Olie
Patchouli Essentiële Olie
 8,95 18,95
Verzachtende werking op de huid karakteristieke frisse dennen geur ...
Kamperfoelie Essentiële Olie
Kamperfoelie Essentiële Olie
 8,95 18,95
Verbeterd de stemming en zorgt voor een...
Essentiële Oliën Voordeelpakket
 39,95
Samenstelling van verschillende essentiële oliën met uiteenlopende...
Zwarte Peper Essentiële Olie
Zwarte Peper Essentiële Olie
 8,95 18,95
Ontspant de spieren door passieve verwarming Eeuwen oud product Zuivert...
Sweetdreams Essentiële Oliën
Sweetdreams Essentiële Oliën
 9,95 19,95
Samenstelling van natuurlijke oliën ...
Ylang Ylang Essentiële Olie
Ylang Ylang Essentiële Olie
 13,95 27,95
Zeer ontspannende werking Helpt...
Less stress Essentiële Olie
Less stress Essentiële Olie
 9,95 19,95
Ultieme stress verlager! Een...
Neroli Essentiële Olie
Neroli Essentiële Olie
 8,95 18,95
Generaties oude natuurlijke parfum ...
Bergamot Essentiële Olie
Bergamot Essentiële Olie
 8,95 18,95
Veel gebruikte DIY ingrediënt ...
Morning Sunshine Essentiële Olie
Morning Sunshine Essentiële Olie
 9,95 19,95
Motiverend voor een goed begin van de...
Kruizemunt Essentiële Olie
Kruizemunt Essentiële Olie
 8,95 18,95
Positieve invloed op de geestelijke veerkracht Zeer aromatische en typische geur Geeft een aardelijke beleving ...
Buchu Essentiële Olie
Buchu Essentiële Olie
 16,95 49,95
Afkomstig van een zeer aromatische plantensoort Vormt een beschermde laag op de huid...
Pepermunt Essentiële Olie
Pepermunt Essentiële Olie
 8,95 18,95
Heerlijk frisse en sterke geur Versterkt de weestand Pikante...
Ravensara Essentiële Olie
Ravensara Essentiële Olie
 8,95 18,95
Een van de meeste werkzame essentiële oliën...
Sandelhout Essentiële Olie
Sandelhout Essentiële Olie
 24,95 59,95
Eeuwen oude natuurlijke parfum ...
Tijm Essentiële Olie
Tijm Essentiële Olie
 8,95 18,95
Zorgt voor ontspannen spieren ...
Kurkuma Essentiële Olie
Kurkuma Essentiële Olie
 8,95 18,95
Voorkomt onzuiverheden op de huid Rustgevende eigenschappen Verminderd nervositeit...
Marjolein Essentiële Olie
Marjolein Essentiële Olie
 8,95 18,95
Echte Marjolein olie, ook Origanum Majorana genoemd...
Niaouli Essentiële Olie
Niaouli Essentiële Olie
 8,95 18,95
Wordt a jaren gebruikt in verschillende cosmetische...
Oregano Essentiële Olie
Oregano Essentiële Olie
 8,95 18,95
Versterkt en verstevigd de huid Heerlijke toevoeging in bad ...
Lavendel Essentiële Olie
Lavendel Essentiële Olie
 9,95 19,95
Passief kalmerend effect Natuurlijke...
Limoen Essentiële Olie
Limoen Essentiële Olie
 8,95 18,95
Werkt zuiverend & vervrissend ...
Lemongras Essentiële Olie
Lemongras Essentiële Olie
 8,95 18,95
Zorgt voor positieve energie in huis In Nederland ook bekend als May Chang...
Lotus Essentiële Olie
Lotus Essentiële Olie
 11,95 21,95
Zelf reinigend vermogen, ook wel "Lotuseffect" genoemd...
Mandarijn Essentiële Olie
Mandarijn Essentiële Olie
 8,95 18,95
Rustgevend & kalmerende werking ...
Gember Essentiële Olie
Gember Essentiële Olie
 8,95 18,95
Aanwezige typische gember aroma ...
Grapefruit Essentiële Olie
Grapefruit Essentiële Olie
 8,95 18,95
Heerlijk fruitige aroma Heeft...
Wierook Essentiële Olie
Wierook Essentiële Olie
 8,95 18,95
Ook bekend als Frankincense olie Heerlijk frisse bloemengeur Aanrader...
Kajapoet Essentiële Olie
Kajapoet Essentiële Olie
 8,95 18,95
Zorgt voor een fijne sfeer in huis...
Laurier Essentiële Olie
Laurier Essentiële Olie
 8,95 18,95
Versterkt de helderheid Zuiverende...
Dille Essentiële Olie
Dille Essentiële Olie
 8,95 18,95
Stimuleert het spijsverteringssysteem en de smaakpapillen Staat bekend om een verkwikkende werking op...
Venkel Essentiële Olie
Venkel Essentiële Olie
 8,95 18,95
Versnelt het herstel na ziekte Olie met een ontspannende werking Zorgt voor een motiverende herfst achtige sfeer...
Cypres Essentiële Olie
Cypres Essentiële Olie
 8,95 18,95
Staat bekend als een ware energie booster...
Davana Essentiële Olie
Davana Essentiële Olie
 18,95 49,95
Ook wel Artemisia Pallens en/of Alsem genoemd...
Basilicum Essentiële Olie
Basilicum Essentiële Olie
 8,95 18,95
Versterkt de weestand Pikante...
Cananga Essentiële Olie
Cananga Essentiële Olie
 8,95 18,95
Door de verwarmde werking ...
Karwijzaad Essentiële Olie
Karwijzaad Essentiële Olie
 8,95 18,95
Wordt veelal gebruik bij verkoudheid en krampachtige...
Ceder Essentiële Olie
Ceder Essentiële Olie
 7,95 17,95
Staat bekend om haar verwarmende en antibacteriële...
Kamille Essentiële Olie
Kamille Essentiële Olie
 18,95 49,95
Ondersteund het herstel van de droge en...
Citronella Essentiële Olie
Citronella Essentiële Olie
 8,95 18,95
Houd muggen in de zomer op afstand...
Anijs Essentiële Olie
Anijs Essentiële Olie
 8,95 18,95
Natuurlijke anti-aging eigenschappen Helpt...