Aza Natural

100% Natuurlijke

Ghassoul klei


Aza Naturals

Lees meer over ons >>>

c
Previous
Next

De natuurlijke eigenschappen van Ghassoul klei

Op deze pagina vind u meer informatie over de biologische Ghassoul poeder en brokjes van A&M Products. Zo vind u informatie over de herkomst, gebruik en geschiedenis van dit veelzijdig product en tips & tricks zoals DIY (Do It Yourself) recepten en meer! Niet gevonden waar je naar opzoek was? Laat het ons weten via de chat en we helpen je graag verder!
 

Organische, biologische en 100% natuurlijke Ghassoul klei.

Wat is ghassoul?
Ghassoul (of ook wel Rassoul genoemd) is een vulkanische as die gewonnen word in het atlas gebergte in Marokko. Deze poeder wordt al eeuwen lang door de lokale bevolking gebruikt als een natuurlijke zeep en als schoonmaakmiddel. De Ghassoul klei is een product rijk aan mineralen zoals ijzer, Kalium, silica en magnesium. Hierdoor is het product geschikt voor het reinigen van de huid of als gezichts- en haarmasker.
Waar komt het vandaan?
De vulkanische as komt uit het uitlasgebergte van Marokko. Om precies te zijn uit een slapende vulkaan in de Moulaya vallei. De poeder wordt vervolgens in grote containers gevuld en geëxporteerd naar verschillende landen wereldwijd. De vulkanische rassoul klei is te vinden in poeder vorm of in brokjes.
Waar staat ghassoul (rassoul) om bekend?
Ghassoul staat erom bekend verschillende afvalstoffen in huid en haar af te kunnen voeren en tegelijkertijd de huid en haar hydrateert. Daarnaast zorgt de Rassoul voor een schone hoofdhuid, ook na gebruik van diverse haar producten zorgt de as voor een perfect resultaat. Daarnaast staat het product ook bekend van de Arabische hammam waar de poeder onderdeel uitmaakt van een eeuwen oude traditie.
 

Onze vulkanische as is 100% natuurlijk zonder toegevoegde stoffen.

 

Waar wordt Ghassoul voor gebruikt?

De vulkanische as wordt veel gebruikt als natuurlijk reinigingsmiddel van haar en huid. Door de vele aanwezige mineralen is het ook zeer geschikt voor gebruik in haar en huid maskers of in volledige lichaamspakkingen.
 
Schep enkele eetlepels Ghassoul poeder of brokjes toe in een bakje van hout, glas of steen. Probeer geen metaal te gebruiken. Voeg al roerend warm tot heet water toe aan. Probeer ook hier weer geen gebruik te maken van metalen voorwerpen die in contact komen met de rassoul. Voeg water of extra poeder toe tot er een stevige maar gladde pasta ontstaat. Breng het masker aan terwijl deze nog warm is en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Zorg ervoor dat de masker niet volledig droogt en was het af met lauw water.
 
Wanneer kan je de klei gebruiken?
Ghassoul kan worden gebruikt bij het maken van haar- en gezichtsmaskers of bij volledige lichaamspakkingen. Het product wordt gebruikt om poriën te verfijnen en voor een heldere, stralende, schone en gehydrateerde huid. Dat maakt dit product ideaal bij een wellness treatment of voor verwijdering van bijvoorbeeld haarstyling producten.


ghassoul

Biologische Ghassoul bestellen bij AzaNatural
Wanneer u een product besteld op Azanatural.nl bent u er altijd van verzekerd een 100% natuurlijke en onbewerkt product in huis te halen. het vulkanische as  van A&M Products bevat alleen natuurlijke ingredienten.
 
Wij staan achter al onze producten. Daarom bied Azanatural.nl 100 dagen niet goed geld terug garantie. Ook wanneer u het product hebt geopend en hebt uitgeprobeerd. Op deze manier weet u zeker dat u een product aanschaft die ook bij u past. Onze klanten service helpt u ook graag bij uw keuze. U kunt een bericht sturen via het contactformulier op de website.
Benamingen
Ghassoul wordt wereldwijd gebruikt met verschillende namen en termen. Op het internet vind u de volgende termen:
  • Marokkaanse klei
  • Vulkanische as
  • Ghassoul
  • Rassoul
Ingredienten
Ghassoul van A&M Products bevat 100% vulkanische as/klei zonder andere andere (chemische) toevoegingen.
Oorsprong

Land van herkomst: Moulaya vallei, Marokko

Hoe wordt Ghassoul gemaakt?

De vulkanische klei wordt niet bewerkt met (chemische) producten nadat deze is gewonnen uit de slapende vulkaan in de Atlasgebergte van Marokko. De klei stenen worden verzameld en worden geïnspecteerd. Vervolgens worden er eventuele steentjes en/of takjes verwijderd. De klei stenen worden vervolgens in grote jute zakken gedaan en geleverd aan verschillende organisaties wereldwijd. 

De kleistenen moeten nog worden gebroken en bewerkt tot poeder of tot brokjes. Voor gebruik in andere producten kan er tijdens dit proces nog overige producten aan worden toegevoegd. Zo zijn er veel fabrikanten die gebruik maken van dit product in eigen haar en gezichtsmaskers of er worden natuurlijke producten toegevoegd die voor een andere kleur of geur zorgen. Dit is overigens niet nodig. De klei kan direct gebruikt worden als masker en er hoeft niets aan toegevoegd te worden.

Arganolie
Arganolie

Tips & Tricks

Rassoul kan worden gebruikt om restjes van styling producten te verwijderen uit hoofdhaar en huid. Daarnaast zorgt het ook voor meer volume en is het goed te gebruiken bij zowel dun als vet haar.

Omdat dit vulkanische as een natuurlijke en milde klei is kan het product dagelijks worden gebruikt. Ook kan er enkele druppels tot een eetlepel Arganolie aan toegevoegd worden voor een nog beter resultaat. Let wel op dat het masker nooit helemaal uitdroogt.

Maar liefst 90% van onze producten wordt met de hand gemaakt.

Geschiedenis van Ghassoul

De klei wordt al eeuwen lang gebruikt door de Marokkaanse vrouwen uit de Atlasgebergte. Hier kom ook haat naam “Ghassoul” vandaan wat kan worden vertaald naar “schoonmaken” of “wassen”. De vulkanische klei wordt sinds de 12e eeuw gebruikt als reinigingsmiddel voor huid en haar en werd direct toegediend zonder toevoeging van overige producten.

 

Toepassingen & leuke DIY recepten met arganolie

DIY haar- en gezichtsmasker met ghassoul Zelf een haarmasker maken is veel makkelijker dan de meeste mensen zouden denken. Het bevat alleen de ingrediënten die jij zelf bepaald en natuurlijk ook het fijnste vind en daarnaast ook nog eens leuk om te doen! Een haarmasker van Ghassoul kan goed gebruikt worden om het haar te reinigen en hier meer volume aan toe te voegen. Daarnaast kan het door er enkele druppels Arganolie aan toe te voegen zorgen voor meer glans.

Neem een glazen of houten bakje en voeg hier enkele eetlepels Ghassoul poeder of brokjes aan toe. Voeg vervolgens langzaam warm tot heet water toe en roer dit tot een stevige maar glanzend mengsel. Breng de masker warm aan in het haar of gezicht en laat deze ongeveer 10 minuten intrekken. Spoel het vervolgens af of uit met lauw water. Zorg ervoor dat de masker niet volledig uitdroogt. Dit zorgt ervoor dat je je huid of haar juist dehydrateert. Merk je dat het na enkele minuten al uitdroogt, spoel het dan al eerder af of uit.

Medicijnen Cosmetische producten zoals de producten van Azanatural zijn bedoeld om de huid te reinigen, hydrateren, parfumeren en beschermen. Soms lijkt het een helende of genezende werking te hebben afgaande op cosmetische advertenties en reviews van klanten. Daarom is het belangrijk om te weten dat geen van onze producten zijn getest als medisch product. Gebruik onze producten niet als behandeling van een ziekte of aandoening. Wel kunt u onze natuurlijk producten gebruiken ter ondersteuning van het medicijn die uw dokter u voorschrijft. Vraag altijd om advies aan uw huisarts bij twijfel!
Arganolie

Welk huidtype heb jij?

Aza Natural is een onderdeel van A&M Cosmetics.
Normaal
Aza Natural is een onderdeel van A&M Cosmetics.
Vet
Droge huid
Droog
Gevoelige huid
Gevoellig