web analytics
| |
Wil je 5% korting op je 1e aankoop ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en claim je korting 🤩

Hoe gebruik je arganolie

ARGANOLIE

Hoe gebruik je arganolie

Biologische arganolie van Aza natural kan op het gehele lichaam gebruikt worden. Het is geschikt voor elk huidtype i.c.m. huidproblemen. Het dagelijks voeden van de huid is belangrijk ook tijdens herstel. Doordat de huid niet altijd vettig genoeg is en niet voorzien is van de juiste voedingsstoffen kan de huid snel uitdrogen. Daarnaast hebben overmatige invloeden van buitenaf zoals, kou, rook, uitlaatgassen een negatief effect op de huid. Arganolie zorgt ervoor dat de huid tegen deze invloeden wordt beschermd. Door arganolie op de huid in de ochtend in te smeren en in te masseren blijft de huid gedurende de dag beschermd. Uiteraard is het verstandig om na het douchen of voor het slapen gaan de huid nogmaals te inspecteren en eventueel te reinigen of de huid opnieuw te voorzien van een beschermlaag van arganolie. Arganolie werkt deels in op de oppervlakkige huid en de huid blijft daardoor half vettig. Smeer daarom niet direct heel veel op de huid. Bij langdurig gebruik en het dagelijks aan te brengen, zal de huid zich sneller herstellen en gezonder doen overkomen.

bekijk onze cosmetische arganolie

Arganolie Dag & Nacht

Uiteraard kan arganolie dagelijks gebruikt worden. Heb je snel last van een droge huid dat raden wij aan om het rijkelijk aan te brengen. Zeker in de nacht is het aan te raden aangezien de huid en het lichaam in rust stand zich gaat herstellen. De pure voedingsstoffen en zuren van arganolie zorgen ervoor dat het vochtbalans goed op orde blijft. Gedurende de nacht is dat erg belangrijk, zorg daarom er ook altijd voor dat de luchtvochtigheid in de slaapkamer minimaal op 50%. De huid mag niet uitdrogen en aangezien de huid het belangrijkste orgaan is van het lichaam willen we dit nog wel is vergeten. In de zomermaanden als je slaapkamer zo warm is, is het daarom verstandig om een luchtbevochter in de kamer te zetten. Dit bevordert de slaap, waardoor de huid beter uitrust. Heb je meer een vette huid van nature dan raden wij aan om alleen in de nacht te smeren. Overdag is dat minder nodig om de huid dan nog vettig is. Uiteraard kan je wel licht smeren om zo de huid te voorzien van voeding en bescherming.

bekijk onze cosmetische arganolie
ARGANOLIE
ARGANOLIE

Arganolie in het haar

Als vrouw zijn we vaak in de weer met ons haar via stijltangen, föhns, kleur spoeling, een permanent. Het kan ervoor zorgen dat het haar breekbaarder wordt of er dof uit gaat zien. Om het haar een boost te geven kan arganolie heel goed gebruikt worden. Er bestaan zeker haarmaskers en conditioners met arganolie erin verwerkt. Uiteraard is dit vaak met chemische stoffen die niet goed zijn voor de hoofdhuid en ook wel irritatie kunnen opleveren. Vaak merkt men dat de hoofdhuid dan snel uitdroogt en of jeuk. De hoofdhuid kan gaan schilferen omdat deze met te warm douchen dan heel snel uitdroogt. Om dit te voorkomen is arganolie bij uitstek zeer geschikt, aangezien het de hoofdhuid en het haar voed zonder daarbij dat het uitdroogt. Uiteraard raden wij aan tijdens het douchen om nooit te warm je haar te wassen. Daarnaast is kort douchen beter aangezien er Nederland veel kalk in het water zit wat de hoofdhuid snel doet uitdrogen. Na het douchen is het dan ook verstandig om direct het haar in spuiten met arganolie en dit lichtelijk in te masseren op de hoofdhuid voor optimale bescherming.

bekijk onze arganolie voor haar

Arganolie voor op het gezicht

Er is niet veel arganolie nodig voor op het gezicht. Omdat het gezicht een klein opvlakte is en de olie snel en makkelijk uit te smeren is, raden wij aan om een paar druppels per keer te gebruiken. Naar wens kan dan elke keer een druppel worden toegevoegd om zo het gewenste huid vettig te behouden. Arganolie is half olie houdend wat wil zeggen dat de olie zich ook deels in de opppervlakkige huid verwerkt. Uiteraard bestaan er crèmes op basis van arganolie. De meeste mensen gebruiken al verschillende crèmes waarmee ze al jaren tevreden te zijn. Pure arganolie kan dan een mooie aanvulling zijn en is makkelijk te combineren met andere crèmes. Laat de arganolie zeker 15 minuten inwerken en verwijder de overgebleven arganolie met watten, water zodat de huid niet te vettig maar soepel en verzorgd aanvoelt. Mocht arganolie op een onstekende. onrustige of rode huid komen dan kalmeerd deze de huid direct. De arganolie van Aza Natural is 100% natuurlijk en biologisch. Ons producten zijn zorgvuldig verpakt en getest. Elke nieuwe badge wordt zorgvuldig geinspecteerd en getest op onzuiverheden. Hierdoor blijft onze kwaliteit heel hoog.

Arganolie voor op de nagels

Arganolie voor de nagels kan een verzachtend effect geven daarnaast gaan de nagels, uw haar of huid er mooi van glanzen. Nagels kunnen snel uitdrogen, dof worden, velletjes ontstaan. Om deze droge huid, slechte nagelriemen te voorkomen raden wij arganolie aan. Het regelmatig wassen van de handen, de blootstelling aan bateriën kunnen problemen geven aan de handen. Het kan veel irritatie opleveren en er kunnen wondjes ontstaan door veelvuldig gebruik van de handen in alle elementen. Smeer bijvoorbeeld op een wattenstaafje arganolie om zo nagel voor nagel en nagelriemen in te smeren. Hierdoor zullen uw nagels sterker worden en worden gevoed van buitenaf. Na verloop van tijd zullen de handen en nagels er beter uit gaan zien. Gezonder aanvoelen en zo minder snel uitdrogen. Geef uw handen nagels even de tijd om het in te laten trekken. Zo ook met nagellak, wacht even tot de olie is in gewerkt maak de nagels droog voordat je de nagellak aanbrengt.

bekijk onze arganolie
ARGANOLIE