Natuurlijke, pure, biologische, duurzame boters met minimale ecologische voetafdruk.

Aza Natural – Sheaboter, Sheabutter
Hier vind je een assortiment van 100% natuurlijke, pure, biologische en duurzame boters die zeer geschikt zijn voor dé ultieme huidverzorging. Het zijn uitstekende verzachtende producten, die de huid beschermen.

We zijn er als bedrijf enorm trots op dat onze producten eerlijk zijn en met een minimale ecologische voetafdruk geproduceerd worden. Bekijk hier hoe onze Raw Sheaboter wordt gemaakt

Sheaboter is huidverzorging, de shea boter smelt snel, het zorgt voor hydratatie van een droge huid

Aza Natural - Pure boters / Sheaboter
Alle soorten sheaboter, shea Boter, sheabutter
Er zijn vele verschillende soorten natuurlijke boters die allemaal natuurlijk worden gewonnen met verschillende hoofdingrediënten en daardoor ook verschillende werkingen en effecten hebben op de huid. Bekijk de omschrijving van onze avocado boter. Bij onze avocado boter of mango boter 

Verschillende samenstellingen en smeltpunten bij de boters
Een boter bestaat uit vaste of semi-vaste oliën en vet wat vast blijft bij kamertemperatuur en vloeibaar wordt bij verhitting. Alle boters hebben verschillende smeltpunten. Hierdoor zijn sommige boters makkelijker smeerbaar dan andere. Nilotica Sheaboter is een voorbeeld van een makkelijk, smeerbare boter.

Raw Shea Boter, hoe gebruik je dit het beste?

Voor het beste resultaat gebruik je de Raw Shea Boter. Raw Shea Boter op een gereinigde huid na het douchen, maar dit is geen vereiste: je kunt onze Raw Shea Butter op elk gewenst moment aanbrengen en de effecten zullen je zeker niet teleurstellen! De substantie van de Raw Shea Boter. in het potje kan wat hard aanvoelen, dit zal echter zeer snel veranderen wanneer de Shea boter in aanraking komt met je lichaamstemperatuur, transformeert het in een zeer zachte boter die goed en snel de huid intrekt. Tip: Mocht de Raw Shea Butter hard aanvoelen en krijg je het moeilijk uit het potje? Zet het potje dan even op de verwarming of in een badje met heet water!

Raw Sheaboter óók te gebruiken als conditioner!

Wist je dat onze Raw Shea Boter zó veelzijdig is, dat het zelfs als conditioner te gebruiken is? Na elke wasbeurt kan je een beetje Raw Shea Boter in je haar smeren, ter vervanging van conditioner. Het grote voordeel hiervan is dat onze Raw Shea Boter in tegenstelling tot vele conditioners helemaal vrij is van parabenen, paraffine, sulfaten en siliconen. Dit gaat ook je haar alleen maar fijn vinden! Doordat het een vrij solide middel is als deze nog in het potje zit, neem niet snel te veel product. De Raw Shea Boter. is dan ook erg zuinig in gebruik.
Raw Shea Boter
Smeer niet gelijk heel veel maar gebruik zuinig, het smelt met lichaamstemperatuur

Huidverzorging, hydradatie

De samenstelling van oliën, vetzuren en werkzame stoffen verschilt sterk per boter, hierdoor heeft elke boter andere  kwaliteiten en worden de boters voor verschillende doeleindes gebruikt. Denk hierbij aan verzachtende, hydraterende, ontstekingsremmende of antioxidanten eigenschappen. Bekijk ons kenniscentrum voor de juiste boters voor je huid.

Oorsprong Shea boter, shea butter

De oorsprong van Raw Shea boter ligt in Afrika. De Afrikanen kennen de velen voordelen van raw shea boter al eeuwenlang. Het wordt hier veelvuldig gebruikt om de huid te hydrateren, te beschermen én wordt effectief gebruikt voor meerdere huidaandoeningen.

Psoriasis, eczeem of andere huidaandoeningen?

Extreem droge huid, psoriasis of eczeem?

Ieder huidtype heeft baat bij het gebruik van Raw Shea butter, of dit nu om een normaal huidtype gaat of om een kwetsbare huid, aangedaan door bijvoorbeeld eczeem of psoriasis. Wanneer je Shea boter dagelijks gebruikt, is het ook erg geschikt als onderhoudszalf, waarbij de hormoonzalf normaliter zelf overbodig wordt.

Omdat het gaat om een onbewerkt product, wordt het doorgaans goed verdragen door de gevoelige en kwetsbare huid. Het zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd, zacht en soepel wordt. Ook kan onze Nilotica Shea butter erg effectief helpen bij rimpels, (het voorkomen van) straie en ondersteund het sterk het herstellende vermogen van de huid. Zeker in de winter, wanneer de huid extra schraal wordt, is de Raw Shea butter zeer effectief tegen de droge huid.
Extreem droge huid, psoriasis of eczeem
Raw Shea Boter

Cacaoboter, een bron van vitamine K en vitamine E

Cocoa Boter wordt gemaakt van cacaobonen die groeien in de vruchten van de cacaoboom, de Theobroma cacao. De boom komt van oorsprong uit het Amazone- en Orinoko gebied in Brazilië. Cacaobonen worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt, denk aan cosmetica en natuurlijk voor overheerlijke chocolade. Door de vele toepassingen is de vraag naar cacaobonen groot en ligt de prijs vrij hoog.

Van Cacaoboon tot Cacao boter.

De cacaoboom wordt 4 tot 8 meter hoog en de vruchten waar de zaden in zitten, hebben de vorm van een augurk. Zodra de vruchten voorzichtig van de boom zijn verwijderd, worden direct de zaden verwijderd uit de vrucht. Het moet voorkomen dat de zaden gaan kiemen en daarmee onbruikbaar worden. De vrijgekomen bonen worden geroosterd en vervolgens gecentrifugeerd of geperst. Het vet wat bij dit proces vrij komt, wordt cacaoboter genoemd.

Vitamine K en antioxidant vitamine E

Cocoa boter is een uitstekend om de droge en ruwe huid mee te hydrateren. De boter bevat namelijk vitamine E en K. Vitamine E is een sterke antioxidant en beschermd je huid tegen vrije radicalen helpt om huidveroudering tegen te gaan. Vitamine K maakt de huid zeer soepel, terwijl het tegelijkertijd de huid versterkt. Verder bevat cacaoboter polyfenolen: Dit is een speciaal type antioxidant wat de aanmaak van collageen stimuleert. Dit heeft een vermindering van rimpels, strakkere huid en meer elasticiteit van de huid als gevolg.

Cocoa Boter is een uitstekend om de droge en ruwe huid mee te hydrateren. De boter bevat namelijk vitamine E en K.

Vitamine E is een sterke antioxidant en beschermd je huid tegen vrije radicalen helpt om huidveroudering tegen te gaan. Vitamine K maakt de huid zeer soepel, terwijl het tegelijkertijd de huid versterkt.

Cacaoboter hydrateert de (zeer) droge huid.

Verder bevat cacaoboter polyfenolen: Dit is een speciaal type antioxidant wat de aanmaak van collageen stimuleert. Dit heeft een vermindering van rimpels, strakkere huid en meer elasticiteit van de huid als gevolg. is een vrij harde lichaamsboter met een smeltpunt van 35 graden. Door de boter op je lichaam te masseren, smelt het als vanzelf. Zeker na het douchen valt het gebruik van cacaoboter aan te bevelen. Een warme douche droogt de huid uit. Door cacaoboter te smeren, worden droge en ruwe plekjes weer van voldoende hydratatie voorzien. Omdat je lichaam warm is na het douchen, smeert de cacaoboter beter uit en trekt het snel in.

Cacaoboter is ook zeer geschikt om als lipbalsem te gebruiken. Een soepele en zijdezachte huid en lippen is het prettige gevolg van deze boter. Omdat er geen chemische hulpstoffen aan worden toegevoegd, is cacaoboter ook bijzonder geschikt voor het gebruik bij een extreem droge en overgevoelige huid.
Aza Natural - Pure boters / Sheaboter

Nilotica Sheaboter voor eczeem, psoriasis en striae.

Nilotica Shea butter heeft een positief effect op verschillende huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en striae. Deze zeldzame eigenschappen komen doordat de boter zeer rijk is aan vitamine A en E. Het is een fluweelzachte boter die tot diep in de huid doordringt.

Nilotica Shea Boter in vergelijking met de Raw Sheaboter

De Nilotica Shea butter is zachter en romiger dan de normale Shea Boter. Vergelijk je de textuur van beide varianten, dan zul je merken dat Nilotica Shea Boter beter uitsmeert. Dit komt omdat de Nilotica Shea Boter een hoger gehalte heeft aan Oleïne. Daarnaast heeft de Nilotica Shea boter een lichtere geur dan de reguliere Raw shea boter. Belangrijk bij de Nilotica Shea Boter is om deze koel en droog te bewaren. Bewaart u deze op een te warme plaats, dan zal de boter veranderen in een olie-achtige substantie, al zal de verandering van structuur niet ten koste gaan van de werking. Onze tip is de Nilotica Shea butter te gebruiken na het douchen, wanneer de huid nog wat vochtig is. Je huid neemt de boter dan extra goed op en de huid zal een echte hydratatie boost krijgen!

Hydratatie van de huid tot bescherming tegen huidaandoeningen.

De voordelen van Nilotica Shea butter zijn zeer divers en zijn verder te vergelijken met die van de reguliere variant. De huid is goed beschermd tegen diverse externe invloeden zoals kou, wind en zon. Van nature bevat ook Nilotica Shea butter een lichte bescherming tegen schadelijke effecten van de zon. Houdt er echter wel rekening mee dat het om een onbewerkt natuurproduct gaat. De mate van bescherming is dan ook nooit met zekerheid vast te stellen. Gebruik dan ook naast de Nilotica Shea Butter een regulier middel ter bescherming tegen de zon.

Nilotica Shea Boter als haarmasker

Naast het hydrateren van de huid en lippen, kan Nilotica Shea butter ook nog is gebruikt worden als masker voor je haar. Na het wassen van het haar, smeert je de boter in het haar om het daarna zorgvuldig uit te spoelen. Je haar krijgt meer glans en is makkelijker door te kammen. Het voordeel is dat Nilotica Shea Boter in tegenstelling tot veel haarmaskers 100% natuurlijk en vrij van parabenen en siliconen is.

Ontdek jij ook de voordelen van onze Nilotica Shea butter?

Avocado boter - 100% natuurlijk, huid verzorging vol vitamines

Onze avocado boter wordt gemaakt van de pit van de avocado. De pit wordt uit de avocado verwijderd, in de zon gedroogd en vervolgens gemalen. De uiteindelijke avocadoboter ontstaat wanneer de gemalen pit wordt opgeklopt met lauwwarm water. Zodra dit mengsel is afgekoeld, wordt het gezeefd en blijft de avocadoboter achter. Er worden geen hulpstoffen zoals parfum, paraffine, siliconen, PEG of PPG aan de boter toegevoegd. Alleen op die manier kan de optimale werking van de boter worden gegarandeerd.

Van bescherming tegen uv-straling tot bescherming tegen een jeukende huid

Avocado boter is een fijne body boter die makkelijk door de huid wordt opgenomen. Het is zeer geschikt om als onderhoud te gebruiken en daarmee de huid zacht en soepel te houden. Daarnaast heeft de boter ook een licht herstellende en beschermende werking tegen uitdrogen, maar ook tegen de UV-straling van de zon. Vooropgesteld staat wel dat het een natuurproduct is en de bescherming tegen de zon nooit volledig gegarandeerd kan worden.

De werking van avocadoboter

Het smeltpunt van avocado boter ligt bij de 25 graden. Dit betekent dat de warmte van de huid ervoor zorgt dat de boter snel zacht wordt en goed uitsmeert. In de zomer bestaat de kans dat de avocado boter vloeibaar wordt.
Zodra het weer stolt, kan het wat klonterig worden. Het klonterig worden gaat echter niet ten koste van de werking. Wil je dit echter voorkomen, dan is het aan te raden om dat avocadoboter bij hogere temperaturen in de koelkast te bewaren.

Avocadoboter voor soepele littekens en schilferige huid

Avocado boter wordt ook vaak gebruikt bij het soepel maken en houden van littekens en het verminderen van rimpels. Avocadoboter is geschikt voor volwassenen en kinderen en past bij de normale tot zeer droge, schilferige en jeukende huid. Om de huid goed gehydrateerd te houden, is het advies om meerdere malen per dag een dunne laag avocadoboter op de huid te smeren.

 

Ontdek de veelzijdigheid van mangoboter: van psoriasis en eczeem tot aftersun

We weten allemaal dat mango’s gezond en boordevol vitamines zitten. Maar wist je dat de pit van de mango minstens net zo veel gezonde eigenschappen heeft?
Door koude persing wordt het vet dat in de pit van de mango zit eruit gehaald en kun je niet alleen genieten van de gezondheidsvoordelen die de mango biedt door hem te eten, maar ook, door onze mangoboter, rechtstreeks op de huid aan te brengen. Qua eigenschappen heeft de mangoboter wel iets weg van de bekende Raw Sheaboter.

Mangoboter trekt snel in en is uitstekend te gebruiken voor een droge en schilferige huid, bijvoorbeeld bij psoriasis en eczeem. Ook zodra de huid hiervan hersteld is, is mangoboter ideaal om als onderhoud te gebruiken. Onze mangoboter verzorgt, beschermt en herstelt u de huid op natuurlijke wijze. Ook voor kinderen is mangoboter zeer geschikt. De antioxidanten gaan het proces van huidveroudering tegen. Het herstellende vermogen zorgt ervoor dat oneffenheden en zelfs kleine en oppervlakkige wondjes sneller genezen en te zuiveren. Hierdoor is mangoboter ook een ideale kalmerende aftersun.

Hoe gebruik je mangoboter?

De textuur van mangoboter is echter iets harder. Dit betekent dat er iets meer warmte nodig is om de boter uit te smeren. Het is aan te raden om de mangoboter direct na het douchen te gebruiken. Je huid is op dat moment nog warm van de douche en dat maakt de boter heel smeerbaar. Daarnaast droogt een warme douche de huid extra uit.

Antioxidanten tot bestrijding van hyper pigmentatie

Het vochtbalans van de huid wordt weer hersteld door met mangoboter te smeren. Bij hoge omgevingstemperaturen van meer dan 28 graden, kan mangoboter heel zacht worden, tot bijna vloeibaar. Wil je dit voorkomen, dan zou je de mangoboter bijvoorbeeld in de koelkast kunnen plaatsen. Ook wanneer de boter al gesmolten is, kan deze weer stollen door het te koelen.
Aza Natural - Pure boters / Sheaboter

Duurzame producten met minimale ecologische voetafdruk

Bij Aza Natural staat voor duurzaam, eerlijk geproduceerde producten, die op een eerlijke, natuurlijke wijze worden gewonnen en dat is niet anders voor de Raw Shea Boter. Lees meer over Aza Natural.

De Raw Shea boter wordt gemaakt door de noten van de Shea Butterboom op te stampen en op te kloppen met heet water. Wanneer de opgeklopte massa afkoelt vormt er een ivoorkleurige, romige massa. Dit wordt met een zeef van het afgekoelde water gescheiden. Hierna is het eindproduct ontstaan: de Raw Sheaboter.
sheaboter
Sheaboter Zeep (Baobab)
 5,95
Pure zeep zonder toegevoegde parfums en kleurstoffen Vrij van kunstmatige...
Sheabutter zeep citroen
Sheaboter Zeep (Citroen)
 5,95
Milde zeep voor reiniging van zowel handen...
Nilotica Sheaboter
 9,95 17,95
Werkt goed op diverse huidaandoeningen [icon name="check"...