web analytics
| |
Wil je 5% korting op je 1e aankoop ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en claim je korting 🤩

Wat is arganolie

Wat is arganolie in het algemeen?

Arganolie is een goud kleurige, plantaardige olie die wordt gewonnen uit de vrucht van de argannoot. De arganvruchten lijken op olijven, maar zijn iets groter, ronder en worden geel van kleur als ze rijp zijn. In de vrucht zit een harde noot met één tot drie amandelvormige pitten. Uit deze pitten wordt de arganolie gewonnen. Argannoten komen uit de zeldzame arganboom, ook wel ‘de boom van schoonheid’ genoemd. De laatste 20.000 bomen komen alleen nog voor in het noorden van Afrika. Nog geen 20 jaar geleden wist bijna niemand buiten Marokko van het bestaan van arganolie, terwijl Berbervrouwen arganolie het ‘Marokkaanse goud’ al vele eeuwen als natuurlijke cosmetica gebruiken. Er bestaat ook culinaire arganolie. Deze arganolie kan je eten. Het wordt als een dip voor brood gebruikt en men beweert dat het een afrodisiacum is. Ook buiten Marokko is culinaire arganolie populair in de keuken en internationale chef-koks gebruiken arganolie om gerechten als pasta, rijst, couscous, ijs, vers fruit en zelfs om crème brûlée mee te verrijken.

bekijk onze arganolie bekijk culinaire arganolie
Onze eigen producten zijn puur, biologisch en duurzaam. Eigen cosmetica lijn A&M voor elke huidtype.
Arganolie

Arganolie, het goud uit Marokko ?

Het ‘Marokkaans goud’ heeft ook te maken met de werking van arganolie op de huid en het haar. De arganolie kan nergens anders vandaan komen, het is een exclusief natuur product uit Marokko. De hoeveelheid arganolie is jaarlijks beperkt aangezien de arganbomen niet snel groeien en ook niet massaal aanwezig zijn. Vroeger had men met handmatig persen ongeveer 30 kilo arganoten nodig voor 1 liter arganolie. Arganolie is dan ook buiten Marokko zeer zeldzaam. Het winnen van arganolie uit de arganboom is een tijdrovend proces. Arganbomen worden steeds schaarser en groeien alleen in het zuiden van Marokko. Naast het oogsten van de vruchten zijn ook dieren fan van de vrucht. Hierdoor kan het zijn dat veel vruchten ook verloren kunnen gaan. Vele generaties van jong en oud gebruiken arganolie dagelijks, wat ten goede komt van huid en haar. De cosmetische arganolie van Aza Natural is arganolie dat 100% biologisch is.

bekijk onze cosmetische arganolie

Arganolie als cosmetische olie

In vele soorten cosmetica wordt arganolie al gebruikt. Veel natuurlijke arganolie wordt verdunt in cosmetica producten gebruikt. Aza Naturals bied deze eigen verse cosmetische arganolie ook aan. Aza naturals is onderdeel van A&M Cosmetics en helemaal betrokken bij het winnen van arganolie uit de vrucht. Na de oogst worden de arganolie vruchten geïnspecteerd. Het winnen van de argan olie is gemoderniseerd om zo de kwaliteit van de argan olie nog beter te waarborgen. Het is de arganolie in cosmetica producten die een zeer grote invloed heeft op de huid of het haar. Aza Natural staat dan ook alleen achter natuurlijke producten die op z’n puurst gebruikt kunnen worden.

bekijk onze cosmetische arganolie

De werking van arganolie op de huid

Antioxidanten beschermen weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Wanneer ze schade veroorzaken, noemen we dat oxidatieve stress. Vrije radicalen stoffen spelen een belangrijke factor in huidveroudering en kan worden voorkomen door antioxidanten. Hoewel deze van nature in de huid voorkomen, neemt dit af naarmate we ouder worden wat leidt tot zichtbare huidveroudering. Door de grote hoeveelheid anti-oxidanten in arganolie, waaronder vitamine E (tocopherol), ondersteund het herstellend vermogen van de huid en haar en wordt dan ook een natuurlijke anti-aging genoemd. Daarnaast is arganolie een grote aanrader voor een droge huid en is het zeer geschikt voor het verzorgen van het hele lichaam, de , het gezicht, de hoofdhuid, het haar, handen, vingers, nagelriemen en lippen. Arganolie hoort bij de drogende tot half-drogende oliën.

Lees meer over de werking van arganolie bekijk onze arganolie

De werking van arganolie voor haar

Arganolie is perfect voor droog en dun haar. De kracht van arganolie is een rijke mix van vetzuren, anti-oxidanten, vitamine E en linolzuur. Door de unieke samenstelling van arganolie dringen de vitamines dieper door. Hierdoor zal het haar soepeler aanvoelen en door linolzuur het vocht beter vasthouden, zijn glans behouden en sterker aanvoelen. Antioxidanten in de arganolie zorgen voor een sterke bescherming van buiten af. Wij raden het gebruik van arganolie elke dag aan. Hierdoor blijft het haar goed beschermd en gevoed van buitenaf. Arganolie behoud het volume van het haar, het droogt niet uit, het vocht blijft in het haar en de bescherming neemt toe.

bekijk onze arganolie voor haar
ARGANOLIE

Het dagelijks gebruik van arganolie

Arganolie kan elke dag gebruikt worden als dagcrème voor het lichaam of op de plekken waar de uitgedroogde huid extra aandacht nodig heeft. Soms kan de huid snel uitdrogen hierdoor is het handing om arganolie vaker te gaan gebruiken. De huid zal na verloop van tijd weer zacht en soepel gaan aanvoelen. De natuurlijk kracht van arganolie zal de huid of het haar voeden en beschermen. Door niet teveel arganolie te gebruiken hoeft de huid niet vettig aan te voelen. Hierdoor is het belangrijk om goed te kijken naar de eigen huid. Droogt de huid sneller uit dan is het beter om vaker te smeren in plaats van grote hoeveelheden te smeren. Nadat arganolie aangebracht op de huid of hoofdhuid, licht inmasseren een aantal uur laten intrekken. Na een aantal uur even controleren of de gewenste hoeveelheid is aangebracht. Ook is het zeker aan te raden een aantal druppels pure Aza Natural arganolie te gebruiken in bad. Onze arganolie verzorgt het hele lichaam optimaal en behoud het vocht in de huid. Vocht regulatie is behoud van een mooie huid. Daarnaast is arganolie fijn voor de handen omdat die snel kunnen uitdrogen na het wassen met zeep.

bekijk onze arganolie lees meer arganolie voor haar

Eigen arganolie van Aza Natural

Doordat Aza Natural een onderdeel is van A&M cosmetics is het eigen productie arganolie. Doordat het ons eigen verse arganolie is, staan wij 100% achter de oorsprong en de kwaliteit van het natuurlijke product. Onze arganolie is van hoge kwaliteit en met het meest moderne proces gewonnen om de beste cosmetische arganolie te kunnen aanbieden. Onze pure en verse arganolie is 100% biologisch en gecertificeerd. De arganolie is een eerste koude persing en wordt geoogst door ons eigen team van vrouwen. A&M Cosmetics is een kleine organisatie die arganolie aan meerdere cosmetische bedrijven in Nederland levert. Aza Natural is onze eigen lijn.

De kwaliteit van arganolie van Aza Natural
Sheaboter Henna met Zeephouder van Olijfhout
Sheaboter Henna met Zeephouder van Olijfhout
 12,95
Natuurlijke zeep op basis van Sheaboter met...