• usp iconAls beste beoordeeld
  • usp iconDezelfde dag verzonden
  • usp iconAltijd de voordeligste
  • usp iconUitgebreide support

Cacao boter

12,95

  • Voor een droge en ruwe huid
  • Maakt de huid zacht
  • Verbetert de elasticiteit van de huid

Cacaoboter

Cacaoboter wordt gemaakt van cacaobonen die groeien in de vruchten van de cacaoboom, de Theobroma cacao. De boom komt van oorsprong uit het Amazone- en Orinoko gebied in Brazilië. Cacaobonen worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt, denk aan cosmetica en chocolade. Hierdoor is de vraag naar cacaobonen groot en ligt de prijs vrij hoog. De boom wordt 4 tot 8 meter hoog en de vruchten waar de zaden in zitten, hebben de vorm van een augurk. Zodra de vruchten voorzichtig van de boom zijn verwijderd, om te voorkomen dat er geen nieuwe vruchten meer groeien, worden direct de zaden verwijderd uit de vrucht. Het moet voorkomen dat de zaden gaan kiemen en daarmee onbruikbaar worden. De bonen worden geroosterd en vervolgens gecentrifugeerd of geperst. Het vet wat bij dit proces vrij komt, wordt cacaoboter genoemd.

Cacaoboter is een uitstekend middel om de droge en ruwe huid mee te hydrateren. De boter bevat vitamine E en K. Vitamine E is een antioxidant en helpt om huidveroudering tegen te gaan. Verder bevat cacaoboter polyfenolen, een stof wat de aanmaak van collageen stimuleert. Dit heeft een vermindering van rimpels en meer elasticiteit van de huid als gevolg.

Cacaoboter is een vrij harde lichaamsboter met een smeltpunt van 35 graden. Door de boter op je lichaam te masseren, smelt het als vanzelf. Zeker na het douchen valt het gebruik van cacaoboter aan te bevelen. Een warme douche droogt de huid uit. Door cacaoboter te smeren, worden droge en ruwe plekjes weer van voldoende hydratatie voorzien. Omdat je lichaam warm is na het douchen, smeert de cacaoboter beter uit en trekt het snel in. Cacaoboter is ook zeer geschikt om als lipbalsem te gebruiken. Een soepele en zijdezachte huid is het prettige gevolg van deze boter. Omdat er geen chemische hulpstoffen aan worden toegevoegd, is cacaoboter ook bijzonder geschikt voor het gebruik bij een extreem droge en overgevoelige huid.

Theobroma Cacao Seed Butter

Extra informatie

Gewicht 200 g
Inhoud 200 g
Smeer de olie één á twee keer per dag op de huid en/of nagels.

Herkomst

Substantie

Densiteit

Kleur

Geur

Oplossing

Houdbaarheid

Crème

Dik

Beige

Lauw water

24 Maanden

Puur R
Vegetarisch R
Vegan R
Dierlijke testen Q
Bevat alcohol Q
Bevat parfum Q
Conserveermiddel Q

Icon als best beoordeeld
Als beste beoordeeld
Met 4,7 van de 5 sterren op Trustpilot de beste beoordeling

Icon als best beoordeeld
Dezelfde dag verzonden
Vandaag bestellen is vandaag verzenden

Icon als best beoordeeld
Altijd de voordeligste
100% natuurlijke en biologische producten voor de kleinste prijzen

Icon als best beoordeeld
Uitgebreide support
Gebruik de online chat voor antwoord op uw vraag of advies

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cacao boter” te beoordelen