• usp iconAls beste beoordeeld
  • usp iconDezelfde dag verzonden
  • usp iconAltijd de voordeligste
  • usp iconUitgebreide support

Mango olie (Koudgeperst)

14,95

  • Zeer geschikt als huidverzorgingsmiddel
  • Werkt goed voor de (over)gevoelige huid
  • Middel tegen bijvoorbeeld psoriasis en eczeem
Wissen

Mango olie (Koudgeperst)

Net als Mangoboter, wordt Mango-olie ook gemaakt van de pit van de mango. De mango groeit als vanzelfsprekend aan de Mangoboom die van origine uit Indië komt en tegenwoordig ook te vinden is in Australië, Brazilië, Zuid-Afrika, Kenia en Mexico. Er is uiteraard een verschil tussen Mangoboter en Mango-olie. Bij Mangoboter wordt de pit gedroogd, geroosterd, gemalen en opgeklopt met lauwwarm water. Na afkoeling van het mengsel wordt met een zeef de boter van de vloeistof gescheiden. Mango-olie wordt gemaakt door de pitten alleen aan een koudepersing te onderwerpen. Hierdoor wordt op lage temperatuur de olie van de pit gescheiden. Daardoor blijven de vitaminen en mineralen behouden. Na het zeven van de olie, is deze klaar om verpakt en gebruikt te worden.

Mango-olie heeft een smeltpunt van 24 graden. Dit betekent dat als de temperatuur lager ligt, de olie stroperig of zelfs vast kan worden (bij flink lagere temperaturen). Zodra de temperatuur stijgt, zal de olie ook weer zijn normale structuur krijgen. De olie kan iets verwarmd worden, mits de temperatuur niet boven de 35 graden uitstijgt. Dit is ook de maximale temperatuur die met koudpersen vrij komt en zo blijven de vitamines en mineralen behouden.

Mango-olie behoort tot de niet-drogende oliën. Dit betekent dat de olie bijzonder geschikt is voor de droge, zeer droge, geïrriteerde en gevoelige huid. De olie trekt desondanks snel in en laat geen vette glans op de huid achter.

100% Mango Seed Oil

Extra informatie

Gewicht  
Inhoud  

Mango-olie kan bij voorkeur in de ochtend en in de avond licht op de huid en de lippen worden ingemasseerd. Voor de dagelijkse verzorging van de huid, kan de olie ook aan een dagcrème worden toegevoegd. Voor de reiniging van de huid wordt Mango-olie gemengd met druppels rozenolie. Masseer het mengsel op het gezicht en laat het enkele minuten intrekken. Vervolgens een lauwwarm vochtig doekje voor ongeveer een minuut op de huid laten rusten en daarmee het mengsel wegvegen en de huid is weer heerlijk schoon.

Herkomst

Substantie

Densiteit

Kleur

Geur

Oplossing

Houdbaarheid

India

Vloeibaar

Olie

olie/alcohol

12 Maanden

Puur R
Vegetarisch R
Vegan R
Dierlijke testen Q
Bevat alcohol Q
Bevat parfum Q
Conserveermiddel Q

Icon als best beoordeeld
Als beste beoordeeld
Met 4,7 van de 5 sterren op Trustpilot de beste beoordeling

Icon als best beoordeeld
Dezelfde dag verzonden
Vandaag bestellen is vandaag verzenden

Icon als best beoordeeld
Altijd de voordeligste
100% natuurlijke en biologische producten voor de kleinste prijzen

Icon als best beoordeeld
Uitgebreide support
Gebruik de online chat voor antwoord op uw vraag of advies

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mango olie (Koudgeperst)” te beoordelen